קרואסון שוקולד – חווית אפייה מתוקה ומהנה

קרואסון שוקולד הפך לאחד הממתקים האהובים על רבים ברחבי העולם.

מדובר בלחמניית חמאה פריכה, שבתוכה מסתתר מילוי עשיר וטעים של שוקולד מומס.

מדובר לא רק בקינוח קל ומפנק, אלא גם בחווית אפייה.

הקרואסון עצמו מוצאו מצרפת, והוא מתאפיין בשכבות בצק דקיקות, ופריכות.

מילוי השוקולד המוסיף מתיקות מעודנת, משתלב בצורה מושלמת עם המעטפת הפריכה.

הכנת קרואסון שוקולד בבית עשויה להיראות כמטלה מאתגרת, אך עם כמה טיפים והכוונות, כל אחד יכול להכין קרואסונים טעימים בעצמו.

הכנת קרואסון בבית נותנת לחובבי האפייה את האפשרות לגוון במילויים, לשנות את הכמויות של החמאה והשוקולד, וליצור גרסאות אישיות ובעיקר מתוקות במיוחד.

זו לא רק מנת פתיחה מושקעת לארוחות בוקר, אלא גם פתרון מהיר וכיפי למפגשים חברתיים וכל אירוע ברנץ'.

לפניכם מתכון פשוט לקרואסון במילוי שוקולד, שבוודאות יגרום לכל מי שטועם להתאהב.

רשימת המצרכים:

  • 500 גרם קמח
  • 325 מ"ל מים פושרים
  • 60 גרם סוכר
  • 40 גרם חמאה מרוככת
  • 10 גרם שמרים יבשים
  • 10 גרם מלח
  • 200 גרם שוקולד מריר חתוך לקוביות
  • חלמון ביצה להברשה

אופן ההכנה :

  1. בקערה גדולה, ערבבו את הקמח, המים, הסוכר והשמרים עד לקבלת בצק חלק.
  2. הוסיפו את החמאה והמלח ולושו היטב.
  3. עטפו את הבצק בניילון נצמד והניחו במקרר לשעתיים.
  4. פרסו את הבצק והוסיפו קוביות של שוקולד במרכז.
  5. גלגלו את הבצק לצורת קרואסון והניחו על תבנית אפייה משומנת.
  6. הברישו את הקרואסונים בחלמון ביצה.
  7. אפו בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 15-20 דקות עד הזהבה.