אז למה עוגת מספרים?

עוגת יום הולדת

אם תחפשו ממש עכשיו בגוגל את הביטוי ״מתכון לעוגת מספרים״ תקבלו אלפי תוצאות שינסו להסביר לכם למה כמה ואיך מכינים את העוגה הנפלאה הזאת , ולמה זה ממש ממש פשוט...

אז זהו שכמו רוב הדברים בעולם הקונדיטוריה נדרשת מיומנות מסוימת כדי שהעוגה לא רק תיראה כמו מספר כזה או אחר אלא גם תהיה אכילה.

נתחיל בסקירה קצרה.

העוגה המיוחדת הזאת נכנסה לחיינו אי שם בשנות ה 80 ועברה כמה וכמה גלגולים בהתחלה היה נהוג להכין עוגת טורט מלבנית פשוטה לגזור את המספר הרצוי מתוך התבנית (בזבוז נוראי של חומר) ואז לזרוק כמה פירות ושוקולדים למעלה ויאללה יש עוגה !

זה המקום לציין ששם העוגה הוא אמנם אבל באותה דרך ניתן להכין או

עם כניסת המדפסות העסק נהיה הרבה יותר פשוט ואנשים היו פשוט מדפיסים את המספר הרצוי...

איפשהוא בתהליך נהיה מקובל להכין את העוגה הזאת מבצק פריך במילוי קרם כלשהוא אופים שתי שכבות של הספרות שיצרנו ופשוט ממלאים קרם בינהם. מוסיפים פירות מלמעלה וזהו !

אז זהו כל מה שצריך זה מדפסת וגבינת מסקרפונה ויש לי עוגת מספרים ??

לא בדיוק, עוגה (כל עוגה) מעבר להיותה יפה צריכה להיות גם טעימה ופה מתגלה המקצועוית האמיתית של האופה...

  1. האם הוא יודע לזלף בצורה אסתטית ?
  2. איך הוא מכין את הקרם ?
  3. הוא יודע לשמור על טעם "נקי" ולא להגזים עם המתיקות?
  4. האם הוא מכין את הבצק לבד או משתמש בבצק קנוי מלא בחומרים משמרים ופחות טרי?
  5. אם נדרשת תוספת של מקרון צבעוני או קצת מרנג האם הוא יכין אותו בעצמו ? (לא קל להכין מקרון איכותי)
עוגת יום הולדת

אז למה אני ?

  1. אני קונדיטורית מוסמכת בוגרת, "אסטלה כיתת אומן לקונדיטוריה".
  2. אני מכינה בצק פריך מועשר בשקדים טרי ללא תוספות מיותרות.
  3. אני קונה את הפירות רק אחרי ביצוע ההזמנה, ככה שאתה מקבל עוגה טרייה.

לא מאמינים לנו ?